استاندار یزد در اجلاسیه نظام مهندسی معدن در یزد خاطر نشان نمود: صنعتگران استان باید با تجربه و تخصص خود در تبدیل معادن به فراورده ها و محصولات متنوع تلاش کنند و دانشگاهیان استان نیز با تزریق علم به فعالیتهای صنعتگران، ارزش افزوده فعالیتهای صنعتی و معدنی را افزایش دهند.
به گزارش روابط عمومی استانداری یزد، " سید محمد میرمحمدی" صبح سه شنبه سوم تیرماه در اجلاسیه نظام مهندسی معدن در دانشگاه یزد، که با حضور "سرقینی" معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و "اسماعیلی" عضو شورای مرکزی نظام مهندسی معدن کشور برگزار شد، ضمن خوش آمدگویی به میهمانان، ابراز امیدواری نمود تا در آستانه ماه رمضان، توشه لازم را برای رفتن به ضیافت الهی همراه داشته باشیم و با سرافرازی در ماه رمضان ورود پیدا کنیم و در ماه نزول قرآن و وحی و عبادت و بندگی خدای متعال از همه بندگی های غیر خدا دور شویم و وجود خود را وجودی الهی و منزه از غیر خدا نماییم.
استاندار یزد سپس با تشکر از همه معدنکاران و صنعتگران استان که با همت و تلاش خود استان یزد را از نظر رتبه صنعتی و معدنی در ردیف بالای کشور قرار داده اند، خاطر نشان نمود: خوشبختانه استان یزد علیرغم خشکسالیهای پیاپی، از نعمتهای طبیعی فراوانی برخوردار است و یزد یکی از استانهای غنی معدنی کشور و دومین استان در کشور از نظر دارا بودن معادن است و منابع متنوعی در زمینه فلزات، خاکهای نادر و سنگهای تزئینی در استان یزد وجود دارد و در همه این زمینه ها امکان رشد و پیشرفت و استفاده های مطلوب از منابع موجود است.
وی با اشاره به آمار اعلام شده در خصوص ذخایر معدنی استان گفت: ذخایر استان طبق آمارهای اعلام شده یک و سه دهم میلیارد تن و ذخیره احتمالی آن 5 میلیارد تن است و تا کنون 840 میلیارد تومان در معادن استان سرمایه گذاری شده و امیدواریم سرمایه گذاری بیشتری را در استان یزد و در امر معادن شاهد باشیم.
عالی ترین مقام اجرایی استان یزد در ادامه، حضور معدنکاران و صنعتگران و برگزاری این همایش توسط سازمان نظام مهندسی معدن در دانشگاه را، نوید بخش این پیام دانست که معدن کاران، صنعتگران و دانشگاهیان می توانند دست به دست هم دهند و چرخه بهره وری صحیح و درست از منابع و معادن را تکمیل نمایند و در این فرایند، این نقطه معلول موجود را با این چرخه کاملی که امروز در این همایش مشاهده میکنیم تکمیل کنند تا بتوانیم از ذخائر معدنی استان ، بهترین بهره وری را داشته باشیم.
وی خاطر نشان نمود که صنعتگران استان باید با تجربه و تخصص خود در تبدیل معادن به فراورده ها و محصولات متنوع تلاش کنند و دانشگاهیان استان نیز با تزریق علم به فعالیتهای صنعتگران، ارزش افزوده فعالیتهای صنعتی و معدنی را افزایش دهند.
استاندار افزود: وقتی یک واحد از یک ماده ای با یک ارزش پایین به فروش می رسد و همان ماده با فراوری و اعمال علوم ذیربط ،چندین برابر ارزش می یابد، اینجاست که نقش علم ، دانشگاه و پژوهش در ارزش افزوده بخشیدن به منابع، بیشتر مشخص می شود.
میرمحمدی یکی از مشکلات موجود را خام فروشی معادن و منابع معدنی دانست و تصریح نمود: باید بتوانیم فراوری معادن را گسترش دهیم و همچنین آنچه که تولید می شود را از مسیر این فراوری، ارزش افزوده ببخشیم و در نهایت، همین امر موجب جلوگیری از خام فروشی خواهد شد.
وی ضمن برشمردن امکان تحقق این امر در محیط دانشگاهی خاطر نشان نمود: امروز حضور دانشگاهیان، صنعتگران و معدنکاران در کنار هم این پیام گویا را دارد که این مجموعه دست به دست هم داده تا اولاً معدن داران از خام فروشی دوری کنند و ثانیاً صنعتکاران استان بتوانند در توسعه و گسترش تنوع محصولات صنعتی به محصولات جدید و با ارزشی دست یابند و در نهایت در ارتباط با دست آوردهای صنعتی، بالاترین قیمت ارزش افزوده را به دست آورند و این پیام دلنشینی هم برای مردم ، هم کشور و هم برای معدنکاران و صنعتگران استان است.
میرمحمدی خاطر نشان نمود: نه تنها با این رویه صنایع پایین دستی را گسترش داده ، اشتغال زایی نموده و درامد بالایی کسب می کنیم بلکه از این مسیر رونق اقتصادی را در استان تقویت خواهیم نمود و با افزایش رونق اقتصادی ، افزایش درآمد، رفاه و آسایش در زندگی مردم و امکانات عمران و آبادی بیش از پیش استان نیز فراهم خواهد شد.
استاندار یزد تاکید نمود: امروز در این مکان دانشگاهی باید شاهد چنین دستاوردی باشیم و من اطمینان دارم که با حضور مجربین ، متخصصین و خبرگان امر معدن،صنعت و مراکز دانشگاهی که در این مکان گرد آمده اند، شاهد دستاورهای فراوان این همایش خواهیم بود و استان یزد و دیگر استانها از رویه هایی که منجر به ارزش افزوده بشتر در بحث معادن می شود بهره مند خواهند شد.
وی در پایان ابراز امیدواری نمود تا با همت و تلاش مضاعف، رتبه استان از منظر صنعت و معدن و دستاوردهای معدنی در ردیف اول کشور قرار گیرد و بتوانیم برند ارزش افزوده در بخش صنعت و معدن را به نام استان یزد ثبت نماییم.
باید در استفاده مناسب از معدن، مصالح ملت در نظر گرفته شود
در ادامه این همایش، آیت الله ناصری نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد در سخنانی، معادن را جزو مواهب الهی برشمرد و افزود: استفاده از ذخایر معدنی باید بر اساس نظم خاص، بهره گیری مناسب و بهینه سازی و ساماندهی بهتر انجام شود.
وی خاطر نشان نمود: از انجا که منابع معدنی تجدید پذیر نیست، باید در استفاده مناسب از معدن، مصالح ملت در نظر گرفته شود.
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به مبحث اقتصاد مقاومتی تاکید نمود: اقتصاد مقاومتی اقتضاء می کند که فرهنگ و روحیه مقاومتی در جامعه ایجاد شود.
امام جمعه یزد در پایان ضمن گرامیداشت فرارسیدن ماه مبارک رمضان تصریح کرد: باید همواره بیاندیشیم که هدف از زندگی چیست و قدرت، ریاست و پول را برای خدمت به مردم بخواهیم، چرا که این هدف اسلام و نظام اسلامی است.
نظام مهندسی معدن، مهمترین بازوی اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت
سپس اسماعیلی، عضو شورای مرکزی نظام مهندسی معدن در ادامه این همایش و در سخنانی، بر سه اصل " رعایت ایمنی در بهره برداری از معادن" ، رعایت اصول زیست محیطی" و بهره برداری صحیح و آینده نگر از معادن " تاکید کرد و گفت: نظام مهندسی معدن باید به عنوان مهمترین بازوی اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت ایفاء نقش کند.
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024